Georg Stage i Gilleleje

Sagalauget inviterede laugsmedlemmerne på pinsetur til Gilleleje, hvor vi skulle besøge Skoleskibet Georg Stage som holdt åbent hus. 24 laugsmedlemmer tilmeldte sig og fordelt på bådene GUKKA, JO JO og den gamle lodsbåd, HELSINGØR, stævnede vi fra Hornbæk til Gilleleje på en flot og vindstille 2. pinsedag.

www.sagalauget.dk Efter ankomsten til Gilleleje var der guidet rundvisning på Georg Stage. Guiderne var to af Georg Stages elever som sammen med 61 andre deltager i den maritime grunduddannelse ”Ubefaren Skibsassistent”  som er første forudsætning for at komme til at arbejde til søs. Sagalauget overrakte ”elevkassen” kr. 1.000 som tak for besøget og tak for rundvisningen.

Efter et spændende besøg på Georg Stage, gik turen til fods til Skibshallerne som hører under Gilleleje Museum. I Skibshallerne er bl.a. udstillet 3 åbne fiskerbåde fra det forrige århundrede, hvoraf den ene er af samme type som SAGA af Hornbæk. Spændende museum med strandsand på gulvet og en atmosfære af tjære og saltvand, i en udstilling om fiskernes liv på nordkysten igennem mere end 500 år.

Sagatur til Gilleleje med Nicolai Sneums bådTuren blev afsluttet med smørrebrød i Gilleleje Marineforenings hyggelige lokale, inden bådene atter stævnede hjem til Hornbæk.