SAGA Museet på Hornbæk Havn – april 2021

SAGA Museet – Hornbæks lokale museum.

SAGA Lauget blev stiftet i januar 2013. Det lykkedes at få den gamle sildebåd SAGA hjem til Hornbæk efter 84 år i fremmed havn. SAGA formodes bygget i 1884 på et lille bådeværft, som lå på Ndr. Strandvej 325 i Hornbæk.

SAGA Museet skal formidle Hornbæk fiskerlejes historie til byens borgere, mange gæster og turister og – allervigtigst – til de mange børn og unge, der via deres skole eller daginstitution har deres gang på havnen, stranden eller strandlegepladsen.

Byggetilladelsen til opførelsen af SAGA Museet på Hornbæk Havn er nu endelig på plads. Det har været en lang proces med flere bump på vejen, men med stor hjælp og velvilje fra Helsingør Kommune, Hornbæk Havn samt Hornbæks foreninger og erhvervsdrivende er vi nu kommet så langt, at alle tilladelser er på plads, og licitationsmateriale er udarbejdet og sendes nu ud til de entreprenører, der deltager i udbudsrunden.

Bliv medlem af SAGA Lauget for kr. 200,- årligt og støt op omkring Museumsbåden SAGA og byens kommende lokale museum, SAGA Museet.

Brug nedenstående QR-kode og udfyld medlemskabsformularen – eller betal 200 kr.

i  SparNord reg.nr 9056 konto 1580150000

eller via MobilPay 60 77 29 95 (Pihl) med oplysning om navn, adresse, telefon og mailadresse.