SAGA tog turen fra Hornbæk til Sundtoldsmarkedet i Helsingør

Lørdag den 23. august blev en stor dag for arrangørerne og deltagere i Helsingør Sundtoldsmarkedet.

2Mere end 8.000 besøgte markedet imod 4.000 i 2013. 170 frivillige fordelt i de smukke autentiske boder på parkeringspladsen ved Sveasøjlen og foran Klarerergårdendannede rammen for et eventyrligt sundtoldsmarked. Sypigerne havde haft travlt i tiden op til markedet. Sømænd, bogbindere, kvaksalveren, havfruerne, knejpefolket, smeden, skibstømmeren – alle var de der og klædt i tøj fra 1820, ligesom de mange spændende ting de solgte fra deres boder var varer, man kunne have købt den gang, og som på denne dag også gik som varmt brød.

Hornbæks museumsskib sildebåden ”SAGA af Hornbæk” deltog sammen med flere smakkejoller og ældre større bevaringsværdige skibe i markedet.

Hornbæk Havneforenings smakke ”Silden” med Jacob og Erik ombord kom også sejlende og deltog i Sundtoldsmarkedet. SAGA havde en god medvind på turen fra Hornbæk til Kongekajen i Helsingør Statshavn. At runde Kronborg for fulde sejl med 6 knob er bare et syn for guder!

Besætningen på SAGA: Mike Barkholt, Steen Nilsson, Claus Meulengrath og Gert Nielsen. Besætningen på SAGA var: Mike Barkholt, Steen Nilsson, Claus Meulengrath og Gert Nielsen. Den gamle lods ”Helsingør” var følgebåd på hele turen fra Hornbæk til Helsingør med skipper Sneum ved roret.

Det var en smuk dag, og alle skibenes besætninger afsluttede dagen med et flot grillarrangement i den gamle hal 14 på Helsingør Værft, arrangeret af Havnefoged Benny Carlsen.

Video fra årets Sundtoldsmarked: Klik på link
https://www.youtube.com/watch?v=YNohRSMUvjo

Se billederne herunder af SAGA´s tur til Helsingør: Klik på fotos

SAGA forbi Ålsgårde under en kraftig byge

SAGA forbi Hotel Marienlyst

SAGA runder Kronborg

SAGA runder pynten ved Kronborg

SAGA vel ankommet til Helsingør Statshavn

SAGA fortøjer ved Queen Mary platformen