Søsætning af SAGA

Søsætning og gendåb af SAGA fredag den 14. juni kl. 16.30

SAGA2-dåb Den fredag var en festlig dag – solen skinnede og bådene i havnen var pyntet med signalflag. SAGA stod i ophalervognen på slæbestedet smuk som aldrig før. Hendes alder trykkede ikke længere! Bekymringen gik på om hun holdt vand efter mere end 10 år på land, eller om hun ville synke. Hun holdt vand, og så næsten ud som om hun nød opmærksomheden og sin nye værdighed. Rigtig mange – ca. 200 personer – var mødt op ved slæbestedet for at fejre SAGAs gen dåb og søsætning. Formand for Bådelauget SAGA af Hornbæk, Harry Duus holdt en tale hvori han bl.a.  takkede de mange frivillige som weekend efter weekend havde arbejdet på restaureringen af Saga. Derefter gendøbte gud moderen, Jeanette Krolmark, hende Saga af Hornbæk med ordene:

Jeg gendøber dig SAGA og byder dig hjertelig velkommen hjem til Hornbæk.
Jeg ønsker dig og din besætning al held og lykke.

 
SAGA1-dåb Mike Barkholt havde skrevet en tale i dagens anledning, men mente at det han havde på hjertet allerede var sagt i talen af Harry Duus. I stedet overrakte han Sagas navnestander og papiret med talen til Harry. I sin tale skriver Mike:
 

Kære Hornbækkere!
Det er en glæde at se SAGA på vej tilbage i sit rette element efter alt for mange år på land i Sletten. Da Nicolai henvendte sig med spørgsmålet om ikke Saga kunne komme tilbage til Hornbæk med henblik på restaurering, faldt der en sten fra mit hjerte, for det smertede en hel del at se hende langsomt forgå. Formaliteterne var hurtigt klaret med de forrige ejere, og så afsted med båden til Nicolais værksted. Nu ligger resultatet her på beddingen og venter på søsætning, og det skal I have tak for, alle I brave folk som har deltaget på den ene eller anden måde! Jeg vil benytte lejligheden til at overrække navnestanderen, som blev syet til Sagas 100 års fødselsdag, med ønsket om god vind fremover. Saga og hendes nye bådelaug de længe leve. Tre hurra og det lange

 
Menuen ved SAGAs gendåb i Hornbæk HavnHerefter kunne man købe en tallerken med ”alt godt fra havet” + et glas øl, vin eller vand for kr. 30, -Fisketallerkenen blev sponsoreret af Hornbæk Fiskehus. Fisken var meget flot anrettet i en lille smakkejolle, som oprindeligt var bygget af Ole Båd til sit barnebarn.